Raktározás technika blog

Ez a blog legfőképpen raktártechnikával foglalkozik. Ha érdeklődik a téma iránt, akkor jó helyen jár!

Mi az a raktározás?

2013.07.31. 00:05 raktartechnika

A raktározás fontos szerepet játszik az ipari és kereskedelmi tevékenységben egyaránt és részt vesz a kitermeléstől a felhasználásig terjedő összetett folyamatrendszerben. A raktárak jelenik a kapcsot a különböző részfolyamatok között, amelyek az anyagáramlás intenzitás változásának kiegyenlítése céljából anyagokat, árukat stb. tárolnak.

raktar.jpg

A raktározás tehát egy alrendszert képez valamely folyamatrendszerben, amely meghatározott technikával, technológiával elégíti ki a folyamatok igényeit.

A raktározás fogalmából következően azt mondhatjuk, hogy a raktárak olyan létesítmények, amelyek az áruk minőségét és mennyiségét veszteség nélkül megőrzik, befogadóképességük, valamint mozgatási rendszerük teljesítőképessége lehetővé teszi a szükség szerinti ki- és betárolást. A raktárak így nem csak épületek, hanem komplex létesítmények, amelyeknek van sajátos kapcsolatrendszerük és belső folyamatuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://raktarozastechnika.blog.hu/api/trackback/id/tr775435008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása